Hvor er virksomheden i Industri 4.0?Produktionen kører derudaf. Det går fint i virksomheden. Så hvorfor lave om på det? Fordi det kan gå bedre. Virksomheden kan sagtens forandre sig i en endnu mere positiv retning, så det ikke blot ”går fint i virksomheden”.

Ved at tage udgangspunkt i data fra selve produktionsanlægget kan virksomheden opnå en dybere viden om produktionen og dens udsving. Den viden kan I bruge til at optimere produktionen yderligere. Industri 4.0 sætter fokus på at bruge data med henblik på at:

  • Fange data effektivt
  • Visualisere data
  • Lære og eksekvere på data
  • Handle og følge op på data

Fra mavefornemmelser til fakta

Når lederen kigger ud i produktionshallen, så ser det umiddelbart ud til, at alt er i orden. Der er gang i produktionsanlægget. Medarbejderne sørger hele tiden for, at der er nok materialer til, at robotterne kan arbejde i døgndrift. Der bliver leveret til kunderne til tiden. Det går fint. Sådan har det gået længe. Lederens mavefornemmelse siger, at alt er helt i orden.

Hvad lederen måske ikke umiddelbart kan se og høre, er, at medarbejderne går og knurrer over produktionsanlægget, som (måske) har behov for at blive efterset en gang i timen. Det tager ekstra tid for medarbejderen, som så ikke får registreret, hvordan produktionen har kørt i løbet af arbejdsdagen.

Medarbejderen går til lederen med sine udfordringer med maskinen, og lederen indvilliger i at søge efter løsninger til at hjælpe medarbejderen. Et nyt system bliver indkøbt og indsat i produktionen.

Brug data til optimering af produktionen

Ved at tilføje ny teknologi til en gammel organisation uden en ordentlig implementering, så får virksomheden blot en dyr, gammel organisation. Derfor er det vigtigt, at lederen også begynder at arbejde med de data, som produktionsanlægget giver ham.

Gennem systemet kan lederen få tilført viden om produktionen, som kan bruges til at optimere arbejdet. Medarbejderen som tidligere skulle skrive rapporter vedrørende arbejdsdagen i produktionen har fået løftet en opgave. Produktionen er blevet mere effektiv og strømlinet. Lederen kan nemlig nu følge med i, hvordan produktionen forløber – fra sin computer, mobiltelefon eller fra sit kontor. Lederen bliver derfor i stand til i et hurtigere tempo at rykke på optimering.

Data tilføjer viden

Indsamling og analyse af data er virkelig kommet i højsædet i mange virksomheder i øjeblikket. Det er der selvfølgelig en grund til, når flere virksomheder kan vise deres erfaringer frem. Konkursramte virksomheder vender årets resultat til høje sorte tal i årsrapporten.

De data, som lederen i produktionshallen nu kan følge med i, er en guldgrube af viden. Ud fra data kan virksomheden nu beskrive sin nutid med fakta. Hvordan det går i produktionen nu. Derfra kan virksomheden give tal på, hvordan det sandsynligvis kommer til at foregå i fremtiden. Det kan være data om en bestemt vigtig eller mere kompleks proces i den større kæde af aktiviteter i produktionen.

”Vi ser et stigende antal eksempler hos vore kunder, hvor alene det at få visualiseret og monitoreret den daglige løbende performance på procesanlægget hos operatøren, løfter oppetiden med 10-15%” siger Carsten R. Andersen, OptiPeople.

Når tallene fra produktionen skal fremlægges for resten af ledelsen i virksomheden, vil præsentationen også blive langt mere konkret med udgangspunkt i de data, da den er bundet op på fakta. Ikke længere blot ud fra gisninger. Det gør, at ledelsen hurtigere kan tage beslutninger om, i hvilken retning strategien skal pejle fremadrettet.

  • Møderne bliver mere konkrete
  • Møderne bliver kortere
  • Ledelsen kan hurtigere tage beslutninger

Ud fra de data som produktionen leverer bliver det meget lettere for virksomheden også at forholde sig til KPI´er, der er relevante for en optimal styring af produktionen – og til den fremtidige forretningsudvikling.

Få rådgivning og sparring i implementeringsprocessen

OptiPeople er klar til at følge jeres ledere, medarbejdere og produktion på vej i implementeringen af nye systemer i forhold til brug af viden omkring datafangst.

Få en dialog med OptiPeople om den implementeringsproces, som I står overfor, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer godt igennem processen. Kontakt Kim Dannesboe, 23 74 47 05, kda@optipeople.dk eller Carsten R. Andersen, 40 52 47 00, cra@optipeople.dk og hør meget mere om datadreven produktion.

9/27/2016 12:00:00 AM

Nyhedsoversigten

Tilbage til vores nyhedsoversigt i billeder

Får I OEE data på bagkant?

Mange virksomheder får deres OEE data på bagkant. Oplever I også dette, kan I finde løsningen her.

02-11-2014

Får I maksimalt udbytte af jeres medarbejderes viden og kompetencer?

Læs hvordan du omsætter dine medarbejderes viden og kompetencer til konkrete resultater.

09-11-2014

OptiPeople - Made in Denmark

Made in Denmark er det stadig muligt? Se vores video og få svaret.

18-11-2014

Skær ned på uforudsete produktionsstop

Forøg din OEE gennem færre produktionsstop, læs her hvordan.

20-11-2014

Har I klare og ambitiøse mål for jeres produktion?

Med OptiProcess er det let at omsætte strategi til konkrete mål!

04-11-2014

Real-time målstyring påvirker produktiviteten

Alene effekten af "real-time" målstyring kan øge produktiviteten med 10%. Læs her hvordan.

05-02-2014

OptiPeople ekspanderer

Stor kundeinteresse får nu OptiPeople til at ekspandere. Læs nyheden her.

04-02-2014

OptiProcess opdatering

Flere nye funktioner i OptiProcess forstærker forbedringspotentialet i produktionen. Gratis opdatering til eksisterende kunder. Læs mere her.

31-01-2014

OptiProcess Basic som kalkulationsgrundlag

Læs her om nogle af OptiProcess´ talrige anvendelsesmuligheder.

28-01-2014

Ny samarbejdspartner KCI

Med KCI har OptiPeople fået en partner, hvor der i samarbejde hurtigt og effektivt sikres problemfri opsamling af data og etablering af kommunikation uafhængigt af maskintype. Læs mere her.

04-12-2013

OptiPeople præsenterer ny hjemmeside

Læs om lanceringen bag vores nye hjemmeside.

15-01-2015

Har I styr på jeres spildregistrering?

Har I styr på jeres spildregistrering? Hvis ikke, er spildregistrering blot én af mange fordele ved anvendelse af OptiProcess. Læs mere i denne nyhed

05-02-2015

Fremgang i dansk konkurrenceevne

Lille fremgang i dansk konkurrenceevne efter mange års tilbagegang. Læs mere om stigningen her.

18-02-2015

Overvejer I at outsource produktionen?

Så er I langt fra de eneste. Læs her, hvorfor I alligevel bør bibeholde produktionen i Danmark.

05-03-2015

Hvordan sikrer I afgørende produktionsviden?

Viden er vejen til fremgang, og dine medarbejdere er vejen til viden. Men hvordan sikrer du den afgørende knowhow om produktionen?

20-03-2015

Hvor er det bedst at outsource til?

Er Kina, Østeuropa eller Latinamerika de bedste lokationer? Eller burde du i stedet overveje England, USA eller måske at bevare aktiviteterne i Danmark? Få svaret her.

10-04-2015

Forandringsledelse er nøglen til fremgang og konsensus

Hvordan sikrer I at forandringer implementeres i hele virksomheden? Læs her, hvordan forandringsledelse skaber konsensus på strategisk, taktisk og operationel plan.

08-05-2015

Er I first mover eller opererer I på bagkant?

Skaber I merindtjening ved at være først med nye produktionstiltag eller tilpasser I jer produktionskravene efter alle andre? Læs om fordele og ulemper ved de to tilgange her.

26-06-2015

Skab differentiering med LEAN

Hvilken forskel kan LEAN gøre for din virksomhed, og hvilke fejl bør du undgå? Forstå processen bag LEAN gennem denne artikel.

07-08-2015

Behold jeres viden in house

Risikerer I nedgang i OEE, hvis centrale medarbejdere er fraværende? Få løsningen til hvordan en høj OEE bevares i denne nyhed.

21-08-2015

Kender du din produktions forbedringspotentiale?

Få belyst essentielle data om din produktion og deltag samtidig i konkurrencen om en gratis OptiProcess løsning.

03-09-2015

Vind en OptiProcess løsning til 35.000 kr. på hi teknologi- og industrimessen

Hvad kan en OptiProcess løsning bidrage med, og er den værd at konkurrere om? Få svaret og meget mere i denne artikel.

18-09-2015

Teknologisk Institut og OptiPeople i nyt samarbejde

Få konkrete råd til optimering af din produktion gennem dine egne data sammen med Teknologisk Institut og OptiPeople. Tilmeld dig i denne nyhed og få gratis deltagelse.

09-10-2015

Nåede du ikke at gribe muligheden?

Så tilbyder systemleverandøren OptiPeople at besøge din produktion til en snak om opsamling, visualisering og anvendelse af dine produktionsdata.

16-10-2015

Tvilum udvider LEAN-indsats med OptiPeople

Den internationale møbelproducent Tvilum har indledt et samarbejde med OptiPeople om indsamling og udnyttelse af produktionsdata. Tvilum siger dermed farvel til papir i produktionssystemet og velkommen til elektronisk overblik over samtlige produktionsanlæg på tværs af deres fabrikker.

17-11-2015

Big Data udnyttes kun af ¼ af alle produktioner

Ifølge en rapport fra Teknologisk Institut udnytter kun 1/4 af danske produktionsvirksomheder Big Data. De hægtes dermed af i det internationale kapløb og går glip af udenlandske markedsandele.

18-12-2015

Kan robotterne bære ansvaret alene?

Kan robotteknologi stå alene med ansvaret for produktionsoptimering, eller spiller medarbejderes kompetencer stadig en vigtig rolle? Få svaret her.

29-01-2016

Flere tøver trods udsigt til milliardgevinst

Danske produktionsvirksomheder har et forbedringspotentiale på mellem 18-24 procent i øget produktion. Trods dette tøver adskillige med at foretage de nødvendige ændringer.

26-02-2016

Vejen til Glade Kunder igennem kvalitetssikker produktion

Læs her om vejen til de gladeste kunder og den mest kvalitetssikre produktion. Med ganske få redskaber i din produktion er det lettere end du tror.

23-03-2016

Tavlemøder forbedrer bundlinjen

Få redskaber til at arbejde med tavlemøder og få vækst på bundlinjen. Læs om optimeringsmuligheder gennem tavlemøder, så produktionen får de bedste vækstbetingelser.

27-04-2016

Det endelige opgør med mavefornemmelser

Agér på data fremfor mavefornemmelse og flyt produktionen til helt nye højder.

01-06-2016

"Tilbage til fremtiden" i dansk produktion

Den danske regeringen har fokus på dansk produktion. Læs her om initiativet der skal skabe vækst og produktionsfremgang.

17-06-2016

Robotter og danske medarbejdere er i høj kurs

Nylige tal fra Dansk Metal viser, at den danske industri er genoplivet. Danmark er på vej til at blive et produktionsland igen med et stort fokus omkring automation og ikke mindst på robotter.

23-08-2016

Produktionschefens opgaver: trivsel, motivation, involvering og LEAN

OECDs årlige rapport ”Employment Outlook” er netop udkommet i juli måned, som viser udviklingen på arbejdsmarkedet i OECD-landene. De danske virksomheder ligger her i top af rapportens resultater over virksomhedernes anvendelse af medarbejdernes kompetencer.

30-08-2016

Hvor er virksomheden i Industri 4.0?

I stedet for at basere viden om produktionen på mavefornemmelser i forhold til data kan produktionen optimeres i langt højere grad. I Industri 4.0 er data den nye medspiller, der giver viden om produktionen og dens udsving.

27-09-2016

Produktionsoptimering uden nye maskiner

Ofte er nye maskiner, proces- og fabriksanlæg forbundet med relative store investeringer – men er de eksisterende maskiner og anlæg udnyttet maksimalt?

30-01-2017

30 milliarder om året

Industri 4.0 har et potentiale til at løfte virksomhedernes indtjening i Danmark med 30 milliarder kroner årligt!

22-02-2017

Digitalisering i Produktionen

I perioden 2007-2014 faldt EU’s andel af den samlede globale produktion fra 23% til 19%. Fremskrivninger forudser at produktiviteten i Tyskland stiger med 30% frem mod 2025.

10-03-2017