Tvilum udvider LEAN-indsats med OptiPeopleDen danske systemleverandør OptiPeople har pr. oktober 2015 indgået et samarbejde med den internationale møbelproducent Tvilum. Formålet er at forbedre indsamling og udnyttelse af produktionsdata i Tvilums produktion.

Gennem rapporteringssystemet OptiProcess får Tvilum en enkel og intuitiv brugerflade, som gør samtlige medarbejdere i stand til at dokumentere valide data fra procesanlæggene i realtid. Tvilum får herved synliggjort potentielle forbedringsområder i produktionsapparatet.

Teknisk chef, Sven Harry Nielsen, fra Tvilum uddyber deres beslutning således: ”En af grundene til at vi indfører en ny løsning er, at det kan erstatte vores nuværende delvise papirbaserede og elektroniske system med ét samlet system som automatisk opsamler data og samtidig få fuld integration til vores Axapta løsning”.

 

Faktuelt beslutningsgrundlag

Med valide produktionsdata via maskinintegration får Tvilum overblik over samtlige kapaciteter og dermed klarhed over mulige indsatsområder. Samtidig afslører spild- & årsagsregistreringen konkret det forbedringspotentiale, en reduceret spildtid indenfor hver spildkategori viser.

Det letter beslutningsprocessen idet Tvilum med denne viden faktuelt og effektivt vil kunne optimere produktions OEE gennem målrettet reducering af spild, og samtidig kende værdien af forbedringstiltaget.

Vi ser OptiPeople som et vigtigt værktøj i vores LEAN organisation. OptiPeople understøtter arbejdet med løbende forbedringer så vi nemmere når de fastsatte mål for produktiviteten” forklarer Sven Harry Nielsen fra Tvilum.

 

Kompleksitet simplificeres

For OptiPeople handler dataindsamling om at sætte sig nye ambitiøse produktionsmål, og gennem data være i stand til at følge udviklingen over tid, lave benchmarking samt kortlægge årsagsregistrering på spildområder.

Via en enkel og brugervenlig brugerflade i OptiProcess er formålet, at operatøren skal kunne holde fokus på produktionen samtidig med at rapportering foretages sideløbende.

Vi oplever, at mange produktionsvirksomheder har brug for en stabil platform til dataopsamling med det formål at få dybere indsigt i deres produktions nøgletal. Vi er glade og stolte over samarbejdet med Tvilum, og vi håber samtidig at sende et tydeligt signal til alle produktionserhverv om, at medarbejderne som den vigtigste ressourcer nu har et redskab til at få optimalt overblik over produktionens OEE og KPI´er”, udtaler Carsten R. Andersen, direktør i OptiPeople.

Implementeringen af OptiPeople´s løsninger vil ske løbende over den kommende tid rundt på Tvilums fabrikker og afdelinger.

 

Yderligere information

Tvilum

Tvilum er i dag en af verdens største producenter af plademøbler med i alt to fabrikker, der årligt sender otte millioner møbler ud i verden via forhandlere. Både fabrikker og administration er lokalt placeret i Danmark. 

Tvilum har siden grundlæggelsen i 1965 været igennem en række fusioner, der har givet Tvilum den førende internationale position, som virksomheden har i dag.

Tvilum producerer i dag plademøbler til alle husets rum i forskellige stilarter og designs, der matcher kundernes individuelle behov. I 2011 begyndte Tvilum ligeledes at sælge produkter fra andre producenter, for at kunne tilbyde kunderne et komplet sortiment til spise- og opholdsstuen.

 

OptiPeople

OptiPeople ønsker med innovative systemløsninger til datafangst, årsagsregistrering og visualisering i produktionsvirksomheder, via en nem og enkel brugerflade, at højne samarbejdet mellem menneske og maskine.

 OptiPeople har gjort visuel dataindsamling til deres mærkesag. OptiPeople er skabt af produktionsansatte, hvor de med erfaring fra strategisk, taktisk samt operationelt niveau har formået at skabe en platform, som gør alle i stand til at træffe de bedste beslutninger baseret på valide nøgledata i realtid fra produktionen.

 

Kontaktinformation

OptiPeople ApS.

http://optipeople.dk/

Carsten R. Andersen

40 52 47 00

cra@optipeople.dk

11/17/2015 12:00:00 AM

Nyhedsoversigten

Tilbage til vores nyhedsoversigt i billeder

Får I OEE data på bagkant?

Mange virksomheder får deres OEE data på bagkant. Oplever I også dette, kan I finde løsningen her.

02-11-2014

Får I maksimalt udbytte af jeres medarbejderes viden og kompetencer?

Læs hvordan du omsætter dine medarbejderes viden og kompetencer til konkrete resultater.

09-11-2014

OptiPeople - Made in Denmark

Made in Denmark er det stadig muligt? Se vores video og få svaret.

18-11-2014

Skær ned på uforudsete produktionsstop

Forøg din OEE gennem færre produktionsstop, læs her hvordan.

20-11-2014

Har I klare og ambitiøse mål for jeres produktion?

Med OptiProcess er det let at omsætte strategi til konkrete mål!

04-11-2014

Real-time målstyring påvirker produktiviteten

Alene effekten af "real-time" målstyring kan øge produktiviteten med 10%. Læs her hvordan.

05-02-2014

OptiPeople ekspanderer

Stor kundeinteresse får nu OptiPeople til at ekspandere. Læs nyheden her.

04-02-2014

OptiProcess opdatering

Flere nye funktioner i OptiProcess forstærker forbedringspotentialet i produktionen. Gratis opdatering til eksisterende kunder. Læs mere her.

31-01-2014

OptiProcess Basic som kalkulationsgrundlag

Læs her om nogle af OptiProcess´ talrige anvendelsesmuligheder.

28-01-2014

Ny samarbejdspartner KCI

Med KCI har OptiPeople fået en partner, hvor der i samarbejde hurtigt og effektivt sikres problemfri opsamling af data og etablering af kommunikation uafhængigt af maskintype. Læs mere her.

04-12-2013

OptiPeople præsenterer ny hjemmeside

Læs om lanceringen bag vores nye hjemmeside.

15-01-2015

Har I styr på jeres spildregistrering?

Har I styr på jeres spildregistrering? Hvis ikke, er spildregistrering blot én af mange fordele ved anvendelse af OptiProcess. Læs mere i denne nyhed

05-02-2015

Fremgang i dansk konkurrenceevne

Lille fremgang i dansk konkurrenceevne efter mange års tilbagegang. Læs mere om stigningen her.

18-02-2015

Overvejer I at outsource produktionen?

Så er I langt fra de eneste. Læs her, hvorfor I alligevel bør bibeholde produktionen i Danmark.

05-03-2015

Hvordan sikrer I afgørende produktionsviden?

Viden er vejen til fremgang, og dine medarbejdere er vejen til viden. Men hvordan sikrer du den afgørende knowhow om produktionen?

20-03-2015

Hvor er det bedst at outsource til?

Er Kina, Østeuropa eller Latinamerika de bedste lokationer? Eller burde du i stedet overveje England, USA eller måske at bevare aktiviteterne i Danmark? Få svaret her.

10-04-2015

Forandringsledelse er nøglen til fremgang og konsensus

Hvordan sikrer I at forandringer implementeres i hele virksomheden? Læs her, hvordan forandringsledelse skaber konsensus på strategisk, taktisk og operationel plan.

08-05-2015

Er I first mover eller opererer I på bagkant?

Skaber I merindtjening ved at være først med nye produktionstiltag eller tilpasser I jer produktionskravene efter alle andre? Læs om fordele og ulemper ved de to tilgange her.

26-06-2015

Skab differentiering med LEAN

Hvilken forskel kan LEAN gøre for din virksomhed, og hvilke fejl bør du undgå? Forstå processen bag LEAN gennem denne artikel.

07-08-2015

Behold jeres viden in house

Risikerer I nedgang i OEE, hvis centrale medarbejdere er fraværende? Få løsningen til hvordan en høj OEE bevares i denne nyhed.

21-08-2015

Kender du din produktions forbedringspotentiale?

Få belyst essentielle data om din produktion og deltag samtidig i konkurrencen om en gratis OptiProcess løsning.

03-09-2015

Vind en OptiProcess løsning til 35.000 kr. på hi teknologi- og industrimessen

Hvad kan en OptiProcess løsning bidrage med, og er den værd at konkurrere om? Få svaret og meget mere i denne artikel.

18-09-2015

Teknologisk Institut og OptiPeople i nyt samarbejde

Få konkrete råd til optimering af din produktion gennem dine egne data sammen med Teknologisk Institut og OptiPeople. Tilmeld dig i denne nyhed og få gratis deltagelse.

09-10-2015

Nåede du ikke at gribe muligheden?

Så tilbyder systemleverandøren OptiPeople at besøge din produktion til en snak om opsamling, visualisering og anvendelse af dine produktionsdata.

16-10-2015

Tvilum udvider LEAN-indsats med OptiPeople

Den internationale møbelproducent Tvilum har indledt et samarbejde med OptiPeople om indsamling og udnyttelse af produktionsdata. Tvilum siger dermed farvel til papir i produktionssystemet og velkommen til elektronisk overblik over samtlige produktionsanlæg på tværs af deres fabrikker.

17-11-2015

Big Data udnyttes kun af ¼ af alle produktioner

Ifølge en rapport fra Teknologisk Institut udnytter kun 1/4 af danske produktionsvirksomheder Big Data. De hægtes dermed af i det internationale kapløb og går glip af udenlandske markedsandele.

18-12-2015

Kan robotterne bære ansvaret alene?

Kan robotteknologi stå alene med ansvaret for produktionsoptimering, eller spiller medarbejderes kompetencer stadig en vigtig rolle? Få svaret her.

29-01-2016

Flere tøver trods udsigt til milliardgevinst

Danske produktionsvirksomheder har et forbedringspotentiale på mellem 18-24 procent i øget produktion. Trods dette tøver adskillige med at foretage de nødvendige ændringer.

26-02-2016

Vejen til Glade Kunder igennem kvalitetssikker produktion

Læs her om vejen til de gladeste kunder og den mest kvalitetssikre produktion. Med ganske få redskaber i din produktion er det lettere end du tror.

23-03-2016

Tavlemøder forbedrer bundlinjen

Få redskaber til at arbejde med tavlemøder og få vækst på bundlinjen. Læs om optimeringsmuligheder gennem tavlemøder, så produktionen får de bedste vækstbetingelser.

27-04-2016

Det endelige opgør med mavefornemmelser

Agér på data fremfor mavefornemmelse og flyt produktionen til helt nye højder.

01-06-2016

"Tilbage til fremtiden" i dansk produktion

Den danske regeringen har fokus på dansk produktion. Læs her om initiativet der skal skabe vækst og produktionsfremgang.

17-06-2016

Robotter og danske medarbejdere er i høj kurs

Nylige tal fra Dansk Metal viser, at den danske industri er genoplivet. Danmark er på vej til at blive et produktionsland igen med et stort fokus omkring automation og ikke mindst på robotter.

23-08-2016

Produktionschefens opgaver: trivsel, motivation, involvering og LEAN

OECDs årlige rapport ”Employment Outlook” er netop udkommet i juli måned, som viser udviklingen på arbejdsmarkedet i OECD-landene. De danske virksomheder ligger her i top af rapportens resultater over virksomhedernes anvendelse af medarbejdernes kompetencer.

30-08-2016

Hvor er virksomheden i Industri 4.0?

I stedet for at basere viden om produktionen på mavefornemmelser i forhold til data kan produktionen optimeres i langt højere grad. I Industri 4.0 er data den nye medspiller, der giver viden om produktionen og dens udsving.

27-09-2016

Produktionsoptimering uden nye maskiner

Ofte er nye maskiner, proces- og fabriksanlæg forbundet med relative store investeringer – men er de eksisterende maskiner og anlæg udnyttet maksimalt?

30-01-2017

30 milliarder om året

Industri 4.0 har et potentiale til at løfte virksomhedernes indtjening i Danmark med 30 milliarder kroner årligt!

22-02-2017

Digitalisering i Produktionen

I perioden 2007-2014 faldt EU’s andel af den samlede globale produktion fra 23% til 19%. Fremskrivninger forudser at produktiviteten i Tyskland stiger med 30% frem mod 2025.

10-03-2017