Fra e-handel til Industri 4.0

Industrien står foran en stor omvæltning, og de hurtigst tænkende virksomheder er godt i gang.

Det handler om at skifte fra gamle produktionsmetoder (undskyld!) og gå over til data-drevet produktion, hvor stort set alt kan måles imens det sker.

Fra e-handel til Industri 4.0

Den nye måde at arbejde på giver et overblik over alle led i produktionen, på tværs af produktionsenheder, maskiner, medarbejdere og produkttyper.

Desuden kan data anvendes til at lave en dynamisk varestrømsanalyse, så man kan følge enkelte emner hele vejen fra produktionen starter og til den afsluttes.

Forestil dig hvordan man målte sådan noget i gamle dage, altså for fem år siden. Der ville være konsulenter med stopure på fabriksgulvet. Stikprøver er meget godt, men et totalt overblik er langt bedre.Hvad har det med e-handel at gøre?

I 2008 ankom smartphones samtidig med den globale finanskrise.

Pludselig fik forbrugerne færre penge, og hvis man vil spare på pengene, så kan man lave prissammenligninger på Internettet.

På nettet er udvalget altid større og priserne lavere end i butikkerne.

Kombination af færre penge og mere salg på nettet bragte mange butikker i knæ. Butikskæder startede med at finde andre måder at sælge på, lukkede nogle butikker, åbnede andre butikker som sikkert var mindre, og lagerstyringen blev fuldstændig omlagt.

Det hele blev drevet af data, og det gør det stadig.

Når Amazon er blevet den vestlige verdens største købmand, er det fordi Amazon forstår data. De har været drevet af data helt fra starten, og de har været dygtige til at droppe“ledelse på mavefornemmelser” og skifte til “ledelse baseret på viden”.

Sådan er det også for nutidens fabrikker.

Nogle fortsætter med at arbejde som for fem år siden. Andre ser data som en mulighed for at blive langt dygtigere, langt hurtigere, og de vil gerne vinde slaget om fremtidens produktion.

Spørg dig selv: “Hvor mange emner producerede vi i går på den tredje-mest effektive maskine på den største fabrik vi har?”

Enten har du svaret tre klik væk, eller også har du det ikke.

 

Optipeoples Nyhedsbrev

Få tips og råd omkring optimering, OEE, stopårsager og meget mere.

Fra data til beslutninger. Skal vi hjælpe dig?