Konkurrencekraft og tempo på digital transformation

Fiberline, der producerer materialer af glas- og kulfiber til flere brancher, arbejder strategisk med det de kalder: “continuous improvement”. Alle forbedringer starter med at måle udgangspunktet, så derfor var der en interesse for at måle oppetid og stopårsager i produktionen.

Konkurrencekraft og tempo på digital transformation

Målinger med Opticloud-platformen fra Optipeople passede samtidig ind i et større optimeringsprojekt.

De store målsætninger har været at øge konkurrencekraften og sætte tempo på den digitale transformation hos Fiberline. Optipeople blev valgt som samarbejdspartner, fordi der blev lagt vægt på fleksibel dataopsamling. Der stilles særlige krav, når maskinlinjerne er komplekse, som hos Fiberline.

Produktionen hos Fiberline sker på maskiner, der i forvejen er forsynet med dataloggere.

Det betyder, at data opsamles på maskinerne og sendes til Opticloud-løsningen gennem softwareintegration, hvilket er økonomisk fordelagtigt.

Resultater

  • Opticloud anvendes hos Fiberline i stort set hele organisationen.
  • Der arbejdes efter KPI’er som oppetid, antal emner produceret, og stopårsager måles og analyseres systematisk.
  • Operatører og produktionsledere bruger operatørskærme ved maskinerne og Opticlouds live data.
  • Teams, der arbejder med ledelse, optimering og vedligehold, bruger trendbaserede data fra Opticloud til at rapportere om produktionen. Rapporterne anvendes til optimering af produktionen generelt. 
  • Fiberline anvender data til at tage beslutninger om vedligehold af maskiner.

Når nye maskiner tages i brug, kobles de samtidig på Opticloud, så systemet hele tiden giver et komplet overblik over den samlede produktion og effektivitet.

Med Opticloud-løsningen har Fiberlines interne team med ansvar for Microsoft Power BI fået mulighed for at hjælpe alle i organisationen med at få udbytte af business intelligence data fra Opticloud, hvilket er med til at forankre den digitale transformation hos Fiberline.

Optipeoples Nyhedsbrev

Få tips og råd omkring optimering, OEE, stopårsager og meget mere.

Fra data til beslutninger. Skal vi hjælpe dig?